با گسترش تکنولوژی و فناوری و توسعه حضور آن در زندگی بشر همواره با اخبار شگفت انگیز و به روز مواجه می شویم که هوش مصنوعی و کاربردهای مختلف آن در زندگی بشر نمونه بارزی از این قبیل اتفاقات علمی و جالب محسوب می شود. با وبلاگ بازرگانی پوشاک عمده امی همراه باشید در ادامه مطلب در مورد هوش مصنوعی و نحوه حضور آن در زندگی انسان ها توضیحاتی ارائه می گردد.
هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) که به اختصار AI نامیده می شود میشود یکی از به روزترین و در عین حال سوال برانگیزترین اصطلاحات دنیای فناوری محسوب می شود، چرا که زمانی نه چندان دور استفاده از هوش مصنوعی در دنیای فناوری تخیلی بیش به شمار نمی رفت در حالی که امروزه از این فناوری جدید اطلاعات و خبرهای جالب و جذابی به گوش می رسد.
تعریف هوش مصنوعی
هوش مصنوعی چیست و شامل چه فناوری و تکنولوژی می شود؟ هوش مصنوعی شامل استفاده از کامپیوترها برای انجام کارهایی میشود که معمولاً به هوش انسانی نیاز دارند. به طور مثال انسانها میتوانند با چشمانشان خود ببینند و همواره آنچه را که میبینند، پردازش کنند. همچنین انسانها میتوانند محیط اطراف خود را درک نمایند. انسان ها با زبان های مختلف با یگدیگر ارتباط برقرار می کنند و مغز همواره از توانایی های پیچیده ای برخوردار می باشد.
هوش مصنوعی شاخه ای از علوم کامپیوتر
هوش مصنوعی به عنوان شاخه ای از علوم کامپیوتر همواره در تلاش است تا بتواند به کمک کامپیوترها و مجموعه ای از داده های بزرگ، الگوریتم ها را شناسایی و پیش بینی نماید. با وجود پیشرفت های موثر در زمینه هوش مصنوعی هنوز این سیستم قابلیت رقابت با مغز انسان را ندارد. هوش مصنوعی از یک قدرت محاسباتی خارق العاده برخوردار است اما با این وجود هنوز توانایی رقابت با مغز انسان و قابلیت های ممتاز آن را ندارد.
هوش به توانایی تفکر و آموختن براساس تجربه اطلاق می شود در حالی که مصنوعی به هر چیزی اطلاق می شود که طبیعی نباشد بلکه ساخته دست بشر باشد. ماشین های هوشمند نمونه بارزی از هوش مصنوعی به شمار می روند به طوری که انتظار می رود در آینده ای نه چندان دور، ماشین های هوشمند بخش زیادی از مشاغل و جایگاه های شغلی را به دست بگیرند. ماشین های هوشمند زمانی می توانند بسیاری از فعالیت های انسان را به دست بگیرند که اطلاعات فراوانی از جهان اطراف داشته باشند بنابراین یادگیری یکی از بخش های اصلی هوش مصنوعی می باشد.
آموزش به ماشین های هوشمند
آیا ماشین های هوشمند برای یادگیری، نیاز به آموزش دارند و آموزش به این نوع ماشین ها چگونه می باشد؟ آزمون و خطا ساده ترین روش برای یادگیری محسوب می شود به این صورت که آموزش به ماشین به شکل های گوناگونی دسته بندی شده است و کامپیوترها یا همین ماشین های مصنوعی به تدریج و با افزایش داده ها، بازدهی بالاتری در وظیفه مورد نظر پیدا می کنند.
تقسیم بندی هوش مصنوعی
1_ هوش محدود مصنوعی یا Artificial Narrow Intelligence
هوش مصنوعی ضعیف یا ANI تنها میتواند در یک حیطه محدودی از تخصص فعالیت نماید به طور مثال BIG BLUE به عنوان یک ماشین هوشمند طوری طراحی شده بود که بتواند قویترین شطرنج بازان جهان را شکست دهد و تخصص این ماشین هوشمند فقط محدود به همین نوع فعالیت بود.
2_ هوش مصنوعی برابر با ذهن انسان یا AGI
این نوع هوش مصنوعی در صورتی که محقق شود به بزرگترین دستاورد علوم کامپیوتر تبدیل شده و می تواند تمام زوایای زندگی بشر و جهان را تغییر دهد. با این وجود موانعی مانع شباهت کامل ماشین های هوش مصنوعی به مغز انسان می شوند به این صورت که ماشین ها همانند مغز انسان ها می توانند اطلاعات را پردازش کنند اما در مورد تفسیر اطلاعات نمی توانند همانند مغز انسان عمل کنند. ابر کامپیوترهای فعلی انرژی زیادی مصرف می کنند و در عین حال از توان کمی برخوردار هستند.
در مجموع می توانیم بگوییم که هوش مصنوعی محدود در انجام دادن یک وظیفه خاص بهتر از انسان عمل می کند مثلا سیستم هوشمندی که قادر است به صورت خودکار گفتار را به نوشتار تبدیل کند یا سیستم های تشخیص چهره که قادرند از میان سیل عظیم جمعیت چهره و هویت مورد نظر را تشخیص دهند.
هوش مصنوعی عمومی ماشینی است که قادر به درک محیط اطراف خود است و دارای یک ظرفیت و گنجایش مشخص برای انجام برخی فعالیت ها می باشد. نمونه بارزی از این نوع هوش اغلب در داستان های علمی_ تخیلی یافت می شود. سیستم هوشمندی که می تواند هم سطح انسان به فعالیت بپردازد و حتی در برخی از زمینه بهتر از انسان عمل نماید. با ورود این قبیل ماشین ها به زندگی بشر قطعا ماشین ها برای انجام بسیاری از کارها جایگزین انسان ها می شوند. ورود این نوع تکنولوژی به زندگی بشر می تواند دارای جنبه مثبت و منفی باشد با این وجود انتظار می رود که ورود ماشین های هوشمند به زندگی بشر باعث حل بسیاری از مشکلاتی شود که بشر با آن ها روبه رو است. سیستم های هوش مصنوعی عمومی طوری ساخته می شوند که بتوانند کارهای مهم و کارهای خطیر را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
سوپر هوش مصنوعی به هوشی اطلاق می شود که از هوش بشر فراتر است و درک انسانی را پست سر گذاشته است. البته تا به امروز هیچ ماشینی موفق به پشت سرگذاشتن سطح درک و شعور بشر نشده است و هیچ ماشینی به دانش و درک و شعور یک انسان بالغ نرسیده است.
کاربردهای هوش مصنوعی
در حال حاضر نیز از هوش مصنوعی در حوزه های مختلف زندگی استفاده می شود به طور مثال چراغ های راهنمایی رانندگی هوشمند، غلط یاب گوشی های هوشمند و عملکرد موتور جستجوگر گوگل نمونه های بارزی از حضور ماشین های هوشمند در زندگی بشر به شمار می روند.
تولد هوش مصنوعی
در قرن حاضر همواره با رشد چشمگیر قدرت کامپیوترها و دادههای در دسترس برای آموزش آنها روبه رو هستیم به طوری که از این قرن با عنوان قرن شکوفایی هوش مصنوعی نام برده می شود. با این وجود ردپای هوش مصنوعی و تحقیق در این زمینه به سال ۱۹۵۶ و آزمایشگاهی در کالج دارتموث برمی گردد زمانی که جان مککارتی این حوزه را از زیرمجموعه سایبرنتیک و نظریههای سایبرنتیستهایی همچون نوربرت وینر خارج کرد و اصطلاح «هوش مصنوعی» را پایه گذاری نمود.
البته از پیشگامان و رهبران حوزه هوش مصنوعی میتوان به آلن نول، هربرت سیمون، جان مککارتی، ماروین مینسکی و آرتور ساموئل اشاره نمود. با این وجود تلاش محققان برای توسعه و گسترش هوش مصنوعی تا میانه دهه ۱۹۷۰ به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا نکرد چون با پیشرفت هرچه بیشتر، چالشهای جدیدی در فرایند توسعه بروز پیدا می کرد. اما دهه ۲۰۱۰ را میتوان دوران شکوفایی دستاوردهای هوش مصنوعی دانست و همچنین در سال ۲۰۱۲، ساخت کامپیوترهای سریعتر با تجهیز به الگوریتمهای پیشرفتهتر و دسترسی به منابع دادهای عظیمتر، پیشرفت در حوزههای درک و یادگیری ماشین را ممکن نمودند. یکی از حوزههای مهم که هوش مصنوعی در آن پیشرفت های چشمگیری داشته است، علم پزشکی می باشد.
نگرانی های حوزه هوش مصنوعی
با همه این اوصاف از سوی برخی محققان و کارشناسان هوش مصنوعی نگرانی هایی پیرامون تهدیدآمیز بودن هوش مصنوعی برای بشر وجود دارد به عبارت دیگر، برخی معتقد هستند که با پیشرفت های بیشتر هوش مصنوعی در آینده ای نه چندان دور، ماشین ها از انسان ها پیشی می گیرند و تهدیدی برای زندگی انسان ها محسوب می شوند در حالی که برخی دیگر از محققان رسیدن به انفجار هوش مصنوعی را نیازمند دهه ها تحقیق و فعالیت می دانند و رسیدن به چنین آینده ای را نزدیک نمی بینند و نگرانی در این زمینه را بی مورد تلقی می کنند. یکی دیگر از مسائلی که پیرامون ماشین های هوشمند به وجود آمده و به یکی از نگرانی ها و دغدغه های نیروی انسانی تبدیل شده است جایگزین نمودن ماشین ها در مشاغل و جایگاه های شغلی است به طوری که انتظار می رود در آینده ای نزدیک بسیاری از نیروهای انسانی بیکار و ماشین ها با ظرافت و دقت بیشتری به فعالیت های مختلف در مشاغل مختلف مشغول باشند. در این مورد نیز برخی از محققان این نگرانی ها را بی مورد خوانده اند چرا که به نظر آنها با از بین رفتن یکسری مشاغل، شغل های جدید به وجود می آیند و در این میان ماشین های هوشمند نقش کمک کننده خواهند داشت.
ورود ربات ها و ماشین های هوشمند به زندگی بشر
برخی معتقدند که ربات ها نمونه بارزی از هوش مصنوعی هستند و برخی نیز ورود هوش مصنوعی به زندگی بشر را خطر بزرگی تلقی می کنند. یک تکنولوژی که از قابلیت تفکر برخوردار است و با چیزی که ما تفکر انسانی می نامیم تا حدود زیادی فرق دارد اما همواره سعی دارد تا از تفکر بشر تقلید نماید. البته امروزه نیز شاهد حضور هوش مصنوعی در زندگی بشر هستیم. یک جستجوی ساده در اینترنت یا شبکه های مجازی نمونه بارزی از هوش مصنوعی هستند.
ویژگی های هوش مصنوعی
تعریف دقیقی از هوش مصنوعی در دسترس نیست ولی اغلب تعریف ها پیرامون ویژگی هایی مشترک می چرخد. اینکه هوش مصنوعی مانند انسان فکر می کند و منطقی فکر می کند و مانند انسان عمل می کند و مانند انسان منطقی عمل می کند.
هوش مصنوعی شاخه ای از علوم رایانه ای محسوب می شود که هدف آن تولید ماشین های هوشمندی است که توانایی انجام وظایفی را دارند که نیاز به هوش انسانی دارد. نوعی شبیه سازی هوش انسانی برای کامپیوتر را هوش مصنوعی می گویند. ماشینی که توانایی تقلید از رفتار انسان را دارد و می تواند مانند وی فکر کند نمونه بارزی از هوش مصنوعی محسوب می شود. یکی از هدف های هوش مصنوعی این است که بتواند هوش انسانی را به طور ساده تعریف نماید به طوری که یک ماشین بتواند آن را به راحتی اجرا نماید و وظایف محول شده خود را بتواند انجام دهد.
اهداف هوش مصنوعی
هوش مصنوعی سه هدف را دنبال می کند که شامل یادگیری، استدلال و درک است. هوش مصنوعی به عنوان یک علم میان ریشه ای دارای چندین رویکرد است. امروزه هوش مصنوعی به اشکال مختلف در زندگی بشر نفوذ کرده است به طور مثال سرویس های معروفی همچون موتورهای جستجو و گجت های هوشمند نمونه روشنی از حضور هوش مصنوعی در زندگی بشر به شمار می روند. ورود گوشی های هوشمند به زندگی بشر باعث شد تا افراد به تکنولوژی و حضور آن در ابعاد مختلف زندگی علاقمند شوند و هوش مصنوعی جلوه کاربردی تری در زندگی بشر پیدا نماید.
هوش مصنوعی به عنوان یک علم گسترده دارای شاخه های متعددی همچون سیستم خبره، رباتیک، یادگیری ماشین، شبکه عصبی، منطق فاری و پردازش زبان طبیعی می باشد. هوش مصنوعی تفاوت زیادی با کد نویسی دارد چون از آن پیچیده تر است و نیاز به ورودی های متنوعی دارد. هوش مصنوعی متناسب با میزان درک خود از دنیای بیرون و نوع پاسخ خود به آن به سه سطح مختلف تقسیم بندی می شود. هوش مصنوعی محدود، هوش مصنوعی عمومی و سوپر هوش مصنوعی.
اگر به تاریخچه هوش مصنوعی مراجعه کنید متوجه می شوید که این نوع هوش بسیار زودتر از سایر هوش های مصنوعی ایجاد شده است به طور مثال رایانه هایی که در بازی های پیچیده ای همچون شطرنج بازی می کنند نمونه بارزی از هوش مصنوعی محدود به شمار می روند.
بازرگانی پوشاک اورجینال عمده امی
بازرگانی امی با فروش انواع پوشاک استوک اورجینال مردانه، زنانه و بچگانه و همچنین خرید بدون واسطه و مستقیم آن از برندهای خارجی این فرصت را برای مشتریان فراهم نموده تا با قیمت های فوق العاده مناسب، پوشاک باکیفیت و مرغوب خریداری نمایند. این بازرگانی به عنوان یکی از تامین کننده ها و واردکننده های پوشاک اورجینال در کشور ایران مشغول به فعالیت است و در دو سه سال اخیر توانسته است اقدام به صادرات پوشاک اورجینال به چندین کشور آسیایی نیز نماید. لذت خرید عمده و کیلویی پوشاک اورجینال خارجی را با بازرگانی پوشاک اورجینال عمده امی تجربه نمایید. همچنین این بازرگانی همواره تلاش نموده تا در بخش وبلاگ بروزترین و جدیدترین موضوعات و مطالب را در اختیار کاربران قرار دهد. کاربران می توانند پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارند تا بتوانیم مقاله هایی باکیفیت و عالی در اختیار کاربران گرامی قرار دهیم.