آیا برندسازی همان بازاریابی است؟ از بازاریابی به عنوان نوعی تاکتیک نام برده شده بنابراین هر اقدامی که به منظور دستیابی و ترغیب مشتری انجام گیرد تحت عنوان بازاریابی محسوب می شود اما برندسازی یک حرکت استراتژیک محسوب می شود به طوری که با خود مجموعه ای از روش ها را به دنبال دارد. همچنین برندسازی به نام تجاری هویتی مشخص می بخشد و جایگاه آن را در بازار نسبت به رقبا متمایز می کند.
با وبلاگ بازرگانی پوشاک عمده امی همراه باشید در ادامه در مورد برندسازی و تفاوت آن با بازاریابی توضیحاتی ارائه می گردد همچنین در این مقاله به مزایای برندینگ و دلایل اهمیت برندسازی در حوزه لباس و پوشاک می پردازیم.
برندسازی چیست؟
وقتی صحبت از برندسازی می شود اولین مسئله که به ذهن خطور میکند معمولاً پرهزینه بودن برندسازی است در حالیکه برند و برندسازی در صنعت پوشاک دارای اهمیت ویژه ای می باشد و یک ضرورت برای موفقیت در کسب و کارهای مرتبط با صنعت نساجی و پوشاک تلقی می شود. بنابراین شما باید یک شناخت کلی از این مسئله داشته باشید. ما در این مقاله سعی میکنیم در مورد معنی برند و روش های اجرایی برند سازی که در برندسازی تولیدی پوشاک نقش دارند توضیحاتی ارائه دهیم. برندسازی به مجموعه راهکارهایی اطلاق می شود که به برند هویت می بخشد و آن را از رقبا متفاوت می سازد.
برند چیست؟
برای شناسایی هر نوع کالا یا خدماتی به نشان تجاری نیاز داریم. فروشندگان برای متمایز کردن محصولات خودشان از رقبا از نام تجاری استفاده می کنند. هر فرد یا هر فروشنده برای اینکه بتواند کالا یا خدمات خود را از سایر رقبا متمایز کند برای آن یک نام تجاری انتخاب می کند یا از یک برند استفاده می کند. نام تجاری بیانگر کیفیت محصول، شخصیت محصول، ماهیت و حتی فرهنگ استفاده از محصول می باشد.
برند دارایی شرکت محسوب می شود به عبارت دیگر، برند باعث افزایش ارزش نهایی محصول می گردد، اما برند و نشان تجاری با هم تفاوت هایی دارند به این صورت که نشان تجاری بعد قانونی برند است. نشان تجاری به نسبت مزیت هایی که برای یک برند به ارمغان می آورد، هزینه چندانی ندارد.
انواع برندسازی
1_ برندسازی مشارکتی: در این نوع برندسازی دو یا چند برند با هم مشارکت می کنند تا به هدف مشترکی دست پیدا کنند.
2_ برندسازی دیجیتال: در برندسازی دیجیتال از مجموعه روش هایی همچون راه اندازی وب سایت، استفاده از رسانه های اجتماعی و بهینه سازی موتور جستجو کمک گرفته می شود.
3_ برندسازی علّی: در این نوع برندسازی، برند اهداف خود را با نیت خیرخواهانه یا مسئولیت های اجتماعی همسو می سازد.
اهداف برندسازی در صنعت لباس و پوشاک
هر محصول یا کالایی برای متمایز بودن به برندینگ نیاز دارد به طور مثال وقتی از برند نایک صحبت به میان می آید، ویژگی های محصولات این برند در ذهنمان تداعی می شود به عبارت دیگر خصوصیات ممتاز برند نایک باعث تمایز آن با سایر برندهای موجود در صنعت پوشاک شده است. در مجموع برند نایک برای خود یک هویت ماندگار ساخته است که آن را در قالب فعالیت های خود به ذهن مخاطبان و طرفداران القا می کند.
امروزه با تولید دامنه متنوعی از انواع پوشاک توسط برندهای مختلف روبه رو هستیم اگر با دقت به محصولات نگاه کنیم متوجه تفاوت در نوع دوخت، میزان کیفیت، سبک کار، نوع مواد اولیه، نوع طراحی و بسته بندی خواهیم شد. این موارد به ظاهر جزئی و معمولی نقش تعیین کننده ای در انتخاب محصولات توسط مشتری دارند.
اگر می خواهید در بازار گسترده پوشاک دیده شوید باید محصولات متمایز و متفاوت ارائه دهید، محصولاتی که در کیفیت، طراحی و بسته بندی حرفی برای گفتن دارند قطعا در بازار رقابت به طور چشمگیری دیده خواهند شد و میزان تقاضا برای خرید آنها از سوی مشتری افزایش پیدا می کند.
چرا به نام و نشان تجاری نیاز داریم؟
نام تجاری ابزاری برای معرفی محصول، تسهیل فروش و ترویج فروش محصول به شمار می رود، همچنین نام تجاری باعث تسهیل تبلیغات و ایجاد مصرف کنندگان خاص برای محصول می شود.
مزایای برندینگ چیست؟
یکی از سوالاتی که اغلب با آن روبه رو هستیم این است که فرق یک محصول معمولی با یک محصول برند چیست؟ اگر دقت کرده باشید هر دو محصول از نظر کیفیت تقریبا هم سطح هستند اما قیمت محصولات برند، بسیار بالاتر از محصولات معمولی است و در عین حال تقاضا برای محصولات برند رو به افزایش است.
به طور میانگین محصولات ارزان قیمت همیشه زمینه ساز فروش بهتر و بیشتر نیستند بلکه مشتریان اغلب ترجیح می دهند محصولی خریداری نمایند که باکیفیت باشد هر چند که از نظر قیمت با محصول و کالای معمولی اختلاف قیمت داشته باشد. مشتریان خرید کالای مطمئن را ترجیح می دهند و این اطمینال از محصول یا کالا به برندینگ کالا بر می گردد چون ذهنیتی که افراد از یک برند دارند باعث می شود آنها به خرید یا عدم خرید محصول و کالای برند مورد نظر واکنش نشان دهند.
محصولات برند جایگاه بالاتری نسبت به سایر محصولات در میان مصرف کنندگان و مشتریان پیدا نموده اند بنابراین اعتبار یک برند باعث افزایش فروش محصولات و کالاهای آن برند می شود و همین سیر صعودی زمینه ساز افزایش قیمت کالاهای برند است. محصولات برند از شهرت و اعتبار برخوردار هستند بنابراین کمپانی ها ملزم به پرداخت هزینه های گزاف برای تبلیغات و معرفی محصولات خود به بازار نیستند.
تاکتیک های بازاریابی
بازاریابی شامل مجموعه ای از راهکارها و ابزارها می باشد که شما برای انتقال پیام برند خود انجام می دهید. در حال حاضر، بازاریابی مدام در حال تغییر است و مفهوم آن می تواند جدی، صمیمانه یا فانتزی باشد. همچنین بازاریابی می تواند ترکیبی از کلمات کلیدی، فیلم، متن، عکس و … باشد. امروزه تاکتیک های بازاریابی توسط روش های آنلاین و آفلاین اجرا می شوند که این روش ها شامل بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی، بازاریابی محتوا، سئو، بازاریابی از طریق رسانه های مختلف همچون رادیو و تلویزیون و بازاریابی به وسیله کمپین های تبلیغاتی می باشد.
البته در حوزه های تخصصی بازاریابی شما با روش هایی همچون بازاریابی ویروسی، بازاریابی ارجاعی و … روبه رو هستید. در نظر داشته باشید که روش های بازاریابی متغیر هستند به طوری که به صورت فصلی یا سالانه دچار تغییر و تحول می شوند.
برندینگ یا بازاریابی؟
اولویت با کدام است؟ دقت داشته باشید که هسته اصلی بازاریابی، برندینگ است بنابراین باید آن را در اولویت قرار دهید چون تا زمانی که برای برند خود هویت مشخص و تعریف نکرده اید نمی توانید ابزارها و شیوه های مختلف بازاریابی را مشخص نمایید. برند باعث می شود که محصولات در دید مشتری قرار بگیرند و آنها بخاطر اعتبار برند، حاضر به خرید محصولات می شوند. همچنین بازاریابی و شیوه ها و ابزارهای آن با گذشت زمان دچار تغییر می شوند در حالی که برندینگ ثابت است.
تفاوت برندینگ و بازاریابی
برندینگ درباره این صحبت می کند که شما چه کسی هستید و دلیل انتخاب برند شما از طرف مشتری چیست؟ در بازاریابی به چگونگی انتخاب برند شما توسط مشتریان می پردازیم به عبارت دیگر، به نحوه جلب توجه مشتریان می پردازیم. همچنین برندینگ روشی برای حفظ مشتریان فعلی محسوب می شود در حالی که بازاریابی پیرامون جذب مشتریان جدید متمرکز است. البته بازاریابی پیامی است که شما می خواهید به مشتریان منتقل کنید در حالی که برندینگ، برند شما و هویت شما محسوب می شود. بازاریابی نوعی تاکتیک به شمار می رود ولی برندینگ استراتژی محسوب می شود. بازاریابی باعث کشف مشتری می شود ولی برندینگ مشتری را به فردی متعهد و تبلیغ کننده برند تبدیل می کند.
بازرگانی پوشاک اورجینال عمده امی
وقتی از بازرگانی پوشاک عمده امی صحبت می کنیم باید به اولویت های این کمپانی یعنی عرضه پوشاک باکیفیت، لباس های مارک خارجی و قیمت های فوق العاده مناسب اشاره کنیم. بازرگانی امی به عنوان یکی از تامین کننده ها و واردکننده های پوشاک اورجینال در کشور ایران مشغول به فعالیت است. طی ده سال فعالیت بازرگانی امی، صادرات پوشاک اورجینال به کشورهای خاورمیانه نیز جزو افتخارات این بازرگانی محسوب می شود.
در این بازرگانی مشتریان با دامنه متنوعی از انواع پوشاک اورجینال مردانه، زنانه، بچگانه و ورزشی روبه رو هستند. کیفیت بالای محصولات در کنار قیمت های فوق العاده مناسب از ویژگی های بارز محصولات بازرگانی امی می باشد.