با وبلاگ بازرگانی پوشاک اورجینال امی استوک همراه باشید در ادامه به معرفی مرغوب ترین پارچه های اصیل ایرانی می پردازیم. اگر می خواهید در مورد این پارچه ها و ویژگی های آن ها اطلاعات بیشتری کسب نمایید با این مقاله همراه باشید.
تاریخچه پارچه در ایران
شواهد تاریخی موجود نشان می دهد که ایرانیان جزو اولین افرادی بودند که به تولید و توسعه انواع پارچه پرداخته اند به طوری که پارچه بافی از عصر حجر در میان ایرانیها رونق داشته است. البته ایرانیان از ساده ترین مواد اولیه همچون پشم و موی گوسفندان برای تولید پارچه استفاده می کردند. در تاریخ این سرزمین پهناور، دوره ساسانیان به دوره ای از عظمت و شکوه صنعت پارچه بافی معروف است. لازم به ذکر است که پس از حمله اعراب به کشور ایران تغییراتی در طرح و رنگ پارچه های ایران ایجاد شد اما با وجود گذشت سالیان بسیار، هنوز پارچه های اصیل ایرانی در صنعت پوشاک مورد استفاده قرار می گیرند.
نساجی سنتی در ایران
اما در مورد نساجی سنتی ایران باید بگویم که هنوز دستگاه های زری بافی و مخمل بافی در کارگاه های سنتی میراث فرهنگی و در شهرهایی همچون تهران، کاشان، اصفهان و یزد وجود دارند، علاوه بر این در بسیاری از نقاط ایران همچون کرمان، خوزستان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کردستان، کرمانشاه، کاشان و یزد پارچه ها به شیوه های سنتی بافته می شوند.
نخستین کارخانه ابریشم در ایران
نخستین کارخانه ابریشم در دوره سلطنت ناصرالدین شاه و در روستای برکاده تاسیس شد. این روستا در نزدیکی شهر رشت قرار دارد. این کارخانه بعد از چندین سال فعالیت متوقف گردید اما در آخرین سال سلطنت ناصرالدین شاه، شخصی گیلانی با نام حاج امین الضرب، ماشین های فرانسوی را به ایران وارد کرد و اقدام به تولید ابریشم و پارچه های ابریشمی مرغوب نمود که در اروپا طرفداران بسیاری داشت.
معرفی چند پارچه اصیل ایرانی
پارچه ابریشم
پارچه ابریشم یکی از انواع نخ های طبیعی محسوب می شود که از کرم ابریشم به دست می آید. از همین نخ حاصل از پیله کرم ابریشم مرغوب ترین و نرم ترین پارچه ها حاصل می شود. در دوره پیش از اسلام سه نوع پارچه از ابریشم تهیه می شد؛ پارچه دیبا، پارچه پرنیان و پارچه درباری.
پارچه دیبا به پارچه های ابریشمی رنگی که طرح خاصی نداشتند، اطلاق می شد. پارچه پرنیان که در چندین رنگ هفت و طرح تولید می شد. پارچه درباری پرند که هم رنگی بود و هم دارای طرح های حاشیه ای بود، خاندان امپراطوری از این نوع پارچه استفاده می کردند.
پارچه ترمه
ترمه یک نوع پارچه گرانبها و ارزشمند است که از الیاف بسیار لطیف ساخته می شود. ترمه از نقش و نقوش بی نظیری همچون بته جقه و گلهای شاهعباسی تشکیل شده است. برای تهیه پارچه ترمه از نخ ابریشم و نخ پشم استفاده می شود. نخ پارچه ترمه به روش های طبیعی و گاهی شیمیایی رنگ می شود.
اما در روش طبیعی رنگرزی از محصولات طبیعی همچون روناس، پوست گردو، پوست انار، حنا و وسمه استفاده می شود. همچنین رنگ های پرکاربرد و پرطرفدار برای تهیه پارچه ترمه شامل رنگ های عنابی، سبز، نارنجی، قرمز و مشکی هستند. اگر جزو طرفداران پارچه ترمه هستید قطعا این نوع پارچه را در طرح های بته خرفه، شاخ گوزنی، امیری، بته بادامی و بته سروی دیدهاید.
صنعت ترمه بافی در ایران به دوران صفویان برمی گردد. در این دوران در چندین شهر ایران ترمه بافی کاملا مرسوم بود. ترمه بافی در شهرهای کرمان، کاشان، یزد و تهران رواج داشت. اما در مورد خاستگاه اصلی ترمه بافی در میان پژوهشگران اتفاق نظر چندانی وجود ندارد. برخی از محققان معتقدند که ترمه به کشور کشمیر برمی گردد و برخی زادگاه آن را کشور ایران می دانند. نخ و پشم ترمه به وسیله مواد گیاهی و به رنگ های متنوعی در می آید. گاهی ترمه به صورت دو رو بافته می شود. یکی از تفاوت های بارز ترمه کشمیری با ترمه ایرانی این است که ترمه کشمیری دارای طرح های درشت است در حالی که ترمه ایرانی علی الخصوص ترمه کرمانی دارای طرح های ریز و مکرر می باشد.
پارچه جاجیم
پارچه جاجیم از پشم تابیده الوان بافته می شود. البته گاهی از نخ پنبهای برای پود نازک آن هم استفاده می شود. یکی از سنتی ترین روش های بافندگی را پارچه جاجیم به خود اختصاص داده است که یک بافت ظریف در عرض حدود ۲۰ تا ۳۵ سانتی متر
بافته می شود. استان آذربایجان شرقی و شهرستان خلخال و روستای خورش رستم جز مراکز مهم جاجیم بافی در ایران محسوب می شوند.
پارچه مخمل
در گذشته تولید مخمل با دشواری های زیادی روبرو بود. پارچه مخمل به عنوان یکی از پارچه های اشرافی لوکس و ارزشمند لقب گرفته است. البته امروزه رشد تکنولوژی و صنعت بافندگی باعث شده که این پارچه به سرعت و سهولت بیشتری تولید شود به طوری که هزینه تولید آن نسبت به گذشته بسیار پایین تر است. در صنعت پوشاک امروزه از پارچه مخمل برای دوخت انواع لباس استفاده می شود البته علاوه بر دوخت لباس از پارچه مخمل در دوخت انواع پرده، انواع مبل و روتختی نیز استفاده می شود.
زربفت یا زری باف
یکی از پارچه های اصیل ایرانی و در عین حال نفیس و گرانبها پارچه نفیس زری باف است. پارچه زربفت از ابریشم خالص تهیه می شود. در گذشته پارچه زری باف ایرانی آوازه هنر صنعتگران ایرانی بوده است. البته امروزه چند نمونه از این پارچه ارزشمند و اصیل در موزه های سراسر جهان نگهداری می شود. در حال حاضر، این نوع پارچه همچنان به عنوان صنایع دستی در بسیاری از نقاط کشور ایران تولید می شود.
بازرگانی پوشاک اورجینال امی استوک
بازرگانی امی استوک به عنوان واردکننده پوشاک اورجینال و همچنین تامین کننده بزرگ پوشاک استوک، بخش خرده فروشی امی استوک را متوقف نموده است. مدیران این بازرگانی به خاطر تشکر از همراهی دوستان در اینستاگرام خرده فروشی، در نظر دارند مجموعه آموزش های حرفه ای اینستاگرام، تلگرام و شبکه های اجتماعی را در پیج اینستاگرام خرده به ادرس https://www.instagram.com/emi.stock2/بصورت پست های روزانه و هفتگی درج نمایند.