بنتون یا Benetton یک برند جهانی در صنعت مد است.دفتر این برند در منطقه ی پونزانو وینیتو در کشور ایتالیا قرار دارد. بنتون در سال 1965 تأسیس شد. بنتون دارای شبکه ای از حدود 5000 فروشگاه در سراسر جهان است. این شرکت به عنوان یک زیر مجموعه به هلدینگ Edizione تعلق دارد.
تاریخچه
در سال 1965 ، Benetton اولین فروشگاه خود را در بلونو تاسیس کرد. همچنین سه سال بعد در پاریس اولین فروشگاه برون مرزی اش را افتتاح کرد. فعالیت اصلی شرکت شامل تولید برندهای United Colors of Benetton و Sisley است.
بنتون در دهه 1980 و 1990 یک نام تجاری شناخته بود. البته از آن زمان برای بازیابی این موقعیت تلاش می کند. در سال 2000، رتبه 75 را در رتبه بندی بهترین برندهای جهانی Interbrand کسب کرد. با این حال، در سال 2002، از این لیست خارج شد.
حمایت ها
بنتون به دلیل حمایت های ورزشی و کمپین تبلیغاتی Colors United” ” مشهور است. در سال 1982 ، بنتون، اولیویرو توسکانی را به عنوان مدیر خلاق استخدام کرد. این انتخاب منجر به تغییر تمرکز تبلیغاتی در بنتون شد. در واقع هدف از آن افزایش آگاهی در مورد مسائل مختلف در سراسر جهان بود. در سال 1984 ، توسکانی از اولین آگهی چند نژادی این برند عکاسی کرد.
در نوامبر 2017 ، بنتون کمپینی را با همکاری شرکت Devbhumi آغاز کرد. این کمپین متعلق به زنان روستایی از منطقه دور افتاده هند بود. آن ها با این کار به بیش از 6000 زن صنعتگر زن روستایی در هند را کمک کردند.
در سال 2019 ، گروه بنتون اعلام کرد که میزبان یکی از چهار روز مذاکرات و سخنرانی هایی است که هشتاد و هشتمین کنگره سالانه سازمان بین المللی نساجی پشم (IWTO) را تشکیل می دهد.
چالش ها
در سال 2000 ، بنتون در نشریه مرجع گینس برای “بحث برانگیزترین کمپین” ثبت شد. دلیل آن هم استفاده از عکس های پوستری عجیب بود. در سال 1989 ، توسکانی استراتژی تبلیغاتی بنتون را تحت کمپین “رنگهای متحد بنتون” متمرکز کرد. تبلیغات گرافیکی و تبلیغاتی در سطح بیلبوردی که انواع مختلف موضوعات تکان دهنده را به تصویر می کشید.
از جمله صحنه مرگ دیوید کربی ، در بستر مرگ بر اثر ایدز. یکی دیگر از آگهی ها که یک نوزاد تازه متولد شده خون آلود و شسته نشده که هنوز به بند ناف متصل بود. این آگهی تقریباً 650 شکایت به اداره استاندارد تبلیغات بریتانیا وارد کرد ، که در گزارش سالانه 1991 خود اعلام کرد که تبلیغات Benetton Baby”” بیشتر از آنچه انتظار می رفت شکایات را به خود جلب کرد. آگهی بعدی مربوط به دختر بچه ای با پوست روشن و موهای بور پسر بچه ای با پوست تیره را در آغوش می گرفت. در آن عکس موهای پسر به شکل شاخ شیطان در آورده شده بود.

تراشه های RFID
زمانی که بنتون به خاطر استفاده از تراشه های ردیابی RFID بر روی لباس برای نظارت بر موجودی استفاده کرد ، مورد اتعام قرار گرفت. یک سایت تحریم ادعا کرد که تراشه های ردیابی “می توانند از راه دور ردیابی شوند و برای نظارت بر افرادی که آن ها را می پوشند مورد استفاده قرار گیرد.”
فرو ریختن ساختمان ساوار 2013
در 24 آوریل 2013 ، ساختمان تجاری هشت طبقه رانا پلازا در خارج از داکا فرو ریخت. یکی از کارخانه های محل تولید لباس های بنتون در آن قرار داشت. در این حادثه حداقل 1130 نفر جان باختند. بنتون ابتدا گزارش های مربوط به تولید لباس خود در کارخانه را تکذیب کرد. اما بعدا لباس و اسناد مرتبط با بنتون در محل فاجعه کشف شد.
از بین 29 مارکی که محصولات آنها از کارخانه های رانا پلازا تهیه شده است، تنها 9 مورد در جلسات نوامبر 2013 شرکت کردند که در برای توافق با پیشنهاد جبران خسارت به قربانیان برگزار شد. چندین شرکت از امضای آن خودداری کردند. از جمله این شرکت ها می توان به Walmart ، Carrefour ، Bonmarché ، Mango ، Auchan و Kik اشاره کرد. این قرارداد توسط برندهای Primark ، Loblaw ، Bonmarche و El Corte Ingles امضا شد.
یک سال پس از فروپاشی ، بنتون پس از عدم پرداخت غرامت به صندوق امانت اهدا کنندگان رانا پلازا با اعتراضات بین المللی روبرو شد. اعتراضات به تعطیلی فروشگاه اصلی بنتون در خیابان آکسفورد در لندن کشیده شد.
در آوریل 2015 ، گروه بنتون اعلام کرد که غرامت قربانیان رانا پلازا را که توسط ارزیابی کنندگان مستقل توصیه شده است (PWC AND WRAP) دو برابر کرده و اصول توافقنامه آتش سوزی و ایمنی ساختمان را برای تامین کنندگان جهانی اعمال کرده است.
تغییرات در مدیریت
در سال 2017 ، گروه 180 میلیون یورو ضرر کرد. لوچیانو بنتون ، که در آن زمان 83 سال داشت ، به دلیل زیان های سنگین ، از بازنشستگی به عنوان رئیس اجرایی این برند بازگشت.
تلاش های احیایی همچنین شامل تعیین ژان شارل دو کاستلباخاک به عنوان مدیر هنری و انتصاب مجدد عکاس اولیویرو توسکانی بود. قسمت United Colors of Benetton در سال 2020 حدود 1500 کارمند داشت و همچنین از 25000 کارگر از طریق پیمانکاران فرعی استفاده می کرد.
ورزش و حمایت مالی

گروه بنتون اسپانسر تیم اتومبیلرانی Tyrrell شد. همچنین در سال 1983 وارد مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک شد. سپس در سال 1984 اسپانسرینگ Alfa Romeo را به عهده گرفت. در سال 1985 این بار اسپانسرینگ بنتون شامل آلفا و تولمن شد. این تیم بزرگترین موفقیت خود را زیر نظر فلاویو بریاتوره داشت. فلاویو تیم را از 1990 تا 1997 مدیریت می کرد.
مایکل شوماخر اولین قهرمانی رانندگان خود را با این تیم در 1994 و 1995 به دست آورد. از سال 1996 ، این تیم تحت مجوز ایتالیا مسابقه داد. البته همچنان مانند تولمان در آکسفوردشایر انگلستان مستقر بود. این تیم در سال 2000 باقیمت 120 میلیون دلار توسط رنو خریداری شد. در سال 2002 با نام تجاری رنو F1 وارد مسابقات شد.
تیم راگبی
در سال 1979 ، بنتون ابتدا از تیم راگبی محلی A.S. راگبی ترویسو حمایت کرد. راگبی بنتون از آن زمان به بعد 11 بار قهرمان لیگ شد. همچنین بازیکنان زیادی به تیم ملی ارائه کرد. در واقع به نیروی اصلی راگبی ایتالیا تبدیل شد. گروه بنتون همچنین از تیم هایTreviso Basket (1982–2012) و Sisley Volley (1987–2012) حمایت کرده است.
بنتون به خاطر استفاده از رنگ های متنوع در طرح های لباس خود مشهور است. این برند در اینستاگرام بیشتر از 700 هزار فالوور دارد. بنتون با سبک خاصی که دارد توانسته است مخاطبان خاصی به خود جذب کند.